Közlekedés

Címkék: Iskolai programok

2018. január és február hónapban a kidolgozott programhoz igazodva a kerékpáros közlekedés szabályainak elmélyítésével foglalkozunk.

2018. január és február hónapban a kidolgozott programhoz igazodva a kerékpáros közlekedés szabályainak elmélyítésével foglalkozunk.

Ezen belül elsőként a kerékpár tartozékaival ismertettük meg a gyerekeket.  Felhívtuk a figyelmet arra, hogy minden elindulás előtt fontos a tartozékok állapotának ellenőrzése.

Minden tanuló kapott egy képet kerékpárról és a demonstrációs kép alapján rajzolta rá a tartozékokat, megnevezve azokat – így a ritkábban hallott elnevezések is jobban rögződtek.

A biztonságos közlekedés érdekében nagy hangsúlyt fektettünk a védőfelszerelések számba vételére, fontosságának megbeszélésére.

Tanulságos videók segítségével mutattuk be a kerékpáros közlekedés veszélyeit, megalapozva a felelősségteljes magatartást. www.kresz-suli.hu/kreszmegaz.htm

 

Ezt követő órán egy kerékpáros kvízjátékon keresztül a KRESZ szabályainak megismerése történt. A hol kerékpározhatsz? – játék a http://kerekparoskresz.com/jatekok/ található.  A nagy számban előforduló helyes válaszok arról győztek meg bennünket, hogy sikerült átadni és elmélyíteni a megfelelő ismeretet.

Levezetésképpen párkereső memóriajátékkal zártunk, mely a kerékpáros közlekedésben használatos táblák képeivel történt.

20180305_132154.jpg20180305_132201.jpg20180305_132238.jpg