Kenyérgyári látogatás

2017. október 6-án a Munkaügyi Központ szervezésének keretében üzemlátogatáson voltunk a Marcali kenyérgyárban.

2017. október 6-án a Munkaügyi Központ szervezésének keretében üzemlátogatáson voltunk amarcali kenyérgyárban. A kenyérgyár vezetője körbevezetett bennünket az üzem területén és beszéltaz ott folyó munkáról, munkafolyamatokról. Beszélt a kenyérgyártás, pékáru készítés során használtgépek működéséről. Megfigyelhettük, hogy a kenyérhez, péksüteményekhez a keverőgépek hogyankeverik, dagasztják össze a hozzávalókat. A dolgozók a szeletelően napi 300 kg vagyis 300 db 1kg-oskenyeret szeletelnek fel. Láthattuk, hogy a kenyerek, péksütemények mennyiségét hogyan mérik ki.Megtudtuk, hogy a gyárban fagyasztott pékáru is készül, melyeket -37 0 C-on hűtenek, majdhűtőkocsik segítségével szállítják ki a boltokba, ahol kisütik azokat és friss pékáruként kerül avevőkhöz. A sofőrök, akik mindennap szállítják a kenyérgyár termékeit már hajnali 1 órakorpakolnak és indulnak útra, hogy friss kenyér jusson a boltokba. Napi 1 t mennyiséget mozgatnakmeg.A dolgozók két műszakban dolgoznak, a délelőtti műszakban inkább fiatalabbak, míg az éjszakaiműszakot az idősebbek vállalják be szívesebben. A kenyérgyár törekszik, hogy termékei jóminőségűek, versenyképesek legyenek.Az üzemlátogatás végén megkóstolhattuk a kenyérgyár termékeit. Köszönjük.
7-8. osztály

IMG_1947.JPGIMG_1952.JPGIMG_1953.JPGIMG_1957.JPGIMG_1960.JPG

Címkék: Iskolai programok


Vissza az előző oldalra