Bázisintézményi címet nyertünk!

Címkék: Iskolai programok

A Minősített Referencia-intézmény, Mentoráló Intézményi cím és feladatok ellátása után, intézményünk eredményesen pályázott a Bázisintézményi címre.

Bázisintézményi címet nyertünk!
A Minősített Referencia-intézmény, Mentoráló Intézményi cím és feladatok ellátása után,intézményünk eredményesen pályázott a Bázisintézményi címre.
2017. április 4-én, Kaposváron vettük át a címmel járó oklevelet, amelyet az Oktatási Hivatal adományozott.
A Pedagógiai Oktatási Központok közreműködésével alakították ki a bázisintézmények magyarországi hálózatát. Feladatuk, módszertani központként, egyfajta tudásbázisként, katalizátorként hatni a köznevelési intézményekben folyó szakmai munkára, mivel szinte minden köznevelési intézmény szeretné, ha a napi kihívásokra gyorsan reagálni tudna.
Továbbá az intézmények képesek legyenek új tanulásszervezési, szakmódszertani, nevelési-oktatási módszereket, eljárásokat átvenni, majd saját intézményükben alkalmazni, hogy minél eredményesebbek legyenek.
Ebben a folyamatban a vállalt feladataink:
Arra vállalkozunk, hogy a megszerzett 15 éves tapasztalatunkat a sajátos nevelési igényű tanulók nevelés-oktatása terén átadjuk azoknak a nevelőtestületeknek, pedagógusoknak, akik akarnak és mernek segítséget kérni ennek a nagyon nehéz területnek a minél jobb szinten való ellátásához.
Mindezt tesszük tájékoztató napok, szakmai műhelymunka, megbeszélések keretében.
Célunk, hogy a nevelőtestületek valamennyi tagja ismerje meg azokat az általános feltételeket, törvényi elvárásokat, oktatási, nevelési célokat, amit mindenkinek ismernie kell, ha sni tanulót fogad be intézménye, és azokat az oktatást, nevelést támogató eszközöket, amely hatékonyan hozzájárul a sajátos nevelési igényű tanulók fejlesztéséhez, eredményes iskolai előmeneteléhez.

Bázisintézmény.jpgOklevél.jpg