Lúdas Matyi a kaposvári színházban

Címkék: Iskolai programok

2016. március 30-ra meghívást kaptunk Kaposvárra a Csiky Gergely színházba.

Lúdas Matyi a kaposvári színházban

 

Nagyon örültünk, hogy színházba mehettünk. Nem ismertük Lúdas Matyi történetét, izgalmas volt, nagyon tetszett, amikor megverték Döbrögit. Vicces volt, amikor leomlott a torony. Az volt jó, hogy énekelt a liba. Táncoltak és énekeltek, vidám előadás volt. A foghúzásnál nagyot nevettünk. Szép volt a díszlet és a színház. Köszönjük, hogy elmehettünk. Nagyon jó volt, jól szórakoztunk, jól éreztük magunkat.

1-2. osztály

 

Szerdán Kaposváron voltunk színházban. Megnéztük a Lúdas Matyi című darabot. Szerepelt benne Döbrögi, az ispán, sok lúd, Matyi, Matyi anyukája és katonák. Az egyik libát Galibának hívták. Nagyon vicces volt, amikor Matyi beöltözött ácsnak és orvosnak, hogy megverje Döbrögit. A végén mi is kicsit a színdarab részesei lehettünk, kiabáltuk, hogy – „Én vagyok Lúdas Matyi!”. Végül Döbrögi harmadszor is kapott. Jól éreztük magunkat.

Süni csoport

 

A gyerekek nagy izgalommal várták, hogy a Csiky Gergely Színházba menjünk, ez mindig hatalmas élmény a számukra. Most a Lúdas Matyi című zenés mesejátékot néztük meg.

A mese „alaptörténetét” láthattuk modern feldolgozásban. A színház hangos volt a gyerekek nevetésétől. A mese teljesen elvarázsolta őket,  a történet hőseinek képzelték magukat. Nagyon élvezték, amikor Őket is bevonták  a történet alakításába. Kedvenc szereplőjük „Galiba”  a lúd… na és persze Lúdas Matyi volt. Az előadás teljesen lekötötte a figyelmüket.

Meg kell említeni, hogy a díszlet  nagyon ötletes volt,   a színészek pedig tökéletesen alakították a szerepüket. Azt hiszem mindenkinek maradandó élményben volt része!

Köszönöm,  hogy az osztállyal ott lehettünk!

Juhász Árpádné

gyógypedagógus

 

 

2016. március 30-ra meghívást kaptunk Kaposvárra a Csiky Gergely színházba. Jó érzés volt, mert erről tanultunk. Nagyon kíváncsiak voltunk arra, hogy milyen lesz a színpadi előadás.

Az iskolában már láttuk az első színes filmet, amely Lúdas Matyiról szól. Érdekes volt, hogy sokat énekeltek a színészek. Nekünk nagyon tetszett Galiba éneke. Biztosan nem lehetett könnyű pöszén megtanulni énekelni. Az egész előadás nagyon hangulatos és színvonalas volt. További sikert kívánunk egész csapatnak.

5. osztály

 

 

A Hétszínvirág Iskola minden tanulója ingyenes színházlátogatást kapott a Roma Club Alapítvány „Egy mosollyal több” jótékonysági eseménysorozatának kaposvári rendezvényének keretében. 2016. március 30-án két autóbusszal mentünk Kaposvárra. A színház nagyon szép kívülről és belülről is. A színházterem nagyon magas, szépen kifestett, díszített. Amikor bementünk, körülnéztünk, majd elhelyezkedtünk a nézőtéren. Rövidesen elkezdődött az előadás. Lúdas Matyi történetét mutatták be nekünk a fiatal színészek. Újszerű, zenés feldolgozásban láthattuk a történetet. Érdekes volt, hogy az egyik színész magát a díszletet alakította. Sok vicces jelenetet láthattunk. A libát Galibának hívták, és valóban sok galibát is okozott. Jól éreztük magunkat, örültünk, hogy láthattuk ezt az előadást. Köszönjük a lehetőséget.

8. osztály

 

2.jpg

3.jpg

IMG_0001.jpg

IMG_0002.jpg

IMG_0004.jpg

IMG_0003.jpg