Tanulmányi kiránduláson a 8. osztály

2015. 06. 04.-én elmentünk Budapestre tanulmányi kirándulásra.
Nagyon sok újat tanultunk és láttunk. Reggel 6 óra után indultunk el, nagyon hosszú volt az út, egy alagúton mentünk át, így értünk a fővárosba.

Először a Hősök terére mentünk, itt fejedelmek és királyok szobrait néztük meg. Ezután elmentünk a Mezőgazdasági Múzeumba, láttunk gőzgépeket, kitömött állatokat és különféle eszközöket. Sétáltunk a Városligeti tónál, és elsétáltunk a Terror Házához, amikor bementünk egy igazi tankot láttunk, filmek mentek monitorokon régi történetekről, lent a pincében börtöncellák voltak, ahol régen az embereket kínozták és megölték. Utána felültünk az óriáskerékre, 6 személy ülhetett be egy kabinba. Nagyon jó volt, mert, 60 m magasról be lehetett látni Budapestet.

Nagyon szép volt a Lánchíd és a Duna ahol, át is sétáltunk. A siklóval felmentünk a Budai várhoz. A Sándor palotát katonák őrizték, akik mozdulatlanul, vigyázban álltak a tűző napon. A Peti azt hitte, hogy bábuk. Ez az épület a köztársasági elnök székhelye.

Sétáltunk tovább és találtunk egy földalatti labirintust, amibe be is mentünk. Viki néni énekelt és mindenki nagyon félt, mert sötétben is kellett mennünk. Sétáltunk a Halászbástyán is. Szép volt a Mátyás templom és a Zsolti szerint szépek voltak a lányok is.

Nagyon fárasztó volt az út de, ez megérte, mert, ezek az emlékek örökre megmaradnak nekünk.

8. osztály

P1000221.JPG

P1000227.JPG

P1000235.JPG

P1000242.JPG

P1000244.JPG

Címkék: Iskolai programok


Vissza az előző oldalra