Múzeumlátogatás

Címkék: Iskolai programok

December elején múzeumba mentünk Kaposvárra, ahol múzeumpedagógiai órán vehettünk részt. A programot a tavalyi osztálykirándulásunk belépőjegyével nyertük.

Az egész iskola részt vehetett a foglalkozásokon. 3 nap alatt került sor mindenkire, mert az iskola kisbuszával mentünk és csak így fértünk el.

Mi a nagy ÉÁTA csoporttal indultunk útnak december 10-én szerdán reggel 9 órakor. Izgatottan vártuk az indulást és tervezgettük, hogy mit fogunk csinálni. 10 óra után érkeztünk meg Kaposvárra. Jenő bácsi a Duráczky előtt tett ki minket a buszból. Innen gyalog indultunk a múzeumhoz. Ott már vártak miket.

Kati néni örömmel üdvözölt bennünket, néhányunkra emlékezett az osztálykirándulásról, a Mónikának még nevét is tudta. A rendhagyó múzeumi óra Somogy megye állat és növényvilágáról szólt. Sok érdekességet tudhattunk meg az erdők, a mezők, és a vizek -, vízpartok növényeiről és állatairól. Eljátszotta velünk az állatok viselkedését és még állathangokat, állatokról szóló dalokat is hallgattunk. Hoztak olyan kitömött állatokat, amelyeket megvizsgálhattunk és meg is simogathattunk. Nagyon érdekes volt. Voltak olyan kérdések amikre tudtunk válaszolni, mivel természetismeret órákon már tanultunk róla, ilyenkor mindig dícséretet kaptunk és ez nagyon jól esett. Ezután végignéztük a kiállított állatokat és növényeket. A látogatás végén még ajándékot is kaptunk, olyan gipszfigurákat, amiket aztán mi festhetünk ki. Ezután még a játék és a baba kiállítást is megnéztük. Mindenkinek nagyon tetszettek a régi babák és játékok, kár, hogy azokkal nem lehetett játszani. Amikor végeztünk kaptunk egy termet, ahol együtt megebédeltünk és elindultunk várost nézni.

Végigsétáltunk a sétálóutcán, ahol már minden fel volt díszítve karácsonyra. Gyönyörű szép volt minden, még nem is láttunk ilyet. Az utca két oldalán karácsonyi vásár volt. Díszeket, ajándékokat árultak, meg enni és innivalót és mindenhol karácsnyi zene szólt. Végül elindultunk a pláza felé, mert Jenő bácsi ott várt minket a busszal. Hazaindulás előtt még végigsétáltunk a plázán is. Megnéztük a karácsonyi dekorációt, a feldíszített üzleteket a szépséges karácsonyfákat, volt köztük kicsi és nagy is, de mindegyik nagyon szép volt.

Fél három után indultunk haza. Nagyon jól éreztük magunkat, igazán jó volt ez a nap.

Bogdán Mónika 6.o.

Falk Mihály 6.o.

Falk Norbert 6.o.

20141210_110846.jpg

20141210_113325.jpg

20141210_113658.jpg

20141210_133126.jpg