Fenntarthatóságra nevelés

Fenntarthatósági Témahét
Intézményünk iskolai projekt keretében szervezte meg a fenntarthatósági témahéttel (március 18-22) kapcsolatos ismeretanyagok feldolgozását.

„Hulladék vagy szemét?”

A hét első két napja az újrahasznosításjegyében telt, így a hulladék felhasználásávaltanulóink kézműves foglalkozáson barkácsoltak ésennek eredményeként sok érdekes játékot,hangszert, és használati tárgyat készítettek.Kiállítást rendeztünk az elkészültalkotásokból, így mindenki újabb ötlettelgazdagodhatott.

A hét folyamán tanórai és tanórán kívüli foglalkozásokon több témakör is feldolgozásrakerült, melyeknél az osztály tudásanyagához, fejlettségi szintjéhez igazítva pedagógusainkfelhasználták a témákhoz kapcsolódó tematikus óraterveket és mintaprojekteket.

Így például:
Somogy Megyei Duráczky József EGYMI Marcali Hétszínvirág Tagintézménye- „Nézz szembe a szemeteddel!”- „Vizipók birodalmában”- „Cseppben a tenger”- „Egy csepp vízből”

A Víz világnapján a víz fontosságára hívtuk fel a figyelmet és az Egészségnevelésimunkacsoport által kidolgozott foglalkozáson a témával kapcsolatos feladatokat, rejtvényeketis megoldottak a gyerekek.

A Környezetvédelmi munkacsoport szervezését követően csatlakozva a „TeSzedd!”programhoz, tanulóink a város különböző pontjain dolgoztak. Alsó tagozatosaink iskolánkkörnyékén és a közeli parkokban gyűjtötték össze a szemetet.

Mindenki fáradtan, de jó érzéssel érkezett vissza az iskolába, mert tehetett valamit atisztább környezetért.
Marcali, 2019. 04. 28.

A beszámoló itt érhető el: Fenntarthatósági Témahét.pdf (531032 bájt)

Fenntarthatóságra nevelés munkaterv 2019-2020 (531468 bájt)

____________________________________________________________________________

« Vissza az előző oldalra

Ugrás a fejlécre
Ugrás a navigációra